A baba-mama jóga segít a szülés utáni regenerációban. Segíti a babák fejlődését, mozgásérzékelését. A jógás babák sokkal nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak lesznek. A baba és mama közötti kapcsolat még bensőségesebbé válik.
Tornáztatjuk a medencealapi izmokat, ezzel segítve a gát regenerálódását. Átmozgatjuk az egész testet, erősítjük a problémás területeket. Sok tartásjavító, háterősítő jóga pózt végzünk.

 

Kérdések, melyek talán benned is felmerültek…

Mit csinálunk a babákkal?
A baba-mama jóga alatt a kisbabás csoportban a babák passzív mozgatását, masszírozását végezzük, a nagybabás jógán lassanként a babák elkezdik utánozni a mamák által végzett jógagyakorlatokat, vagy egyszerűen csak eljátszanak egymással. Nekik is nagyon jó lehetőség, hogy elkezdjenek megszokni egy közösséget, könnyebben illeszkednek be később bármely csoportba.
Lelki szempontból nagyon hasznos, hogy a mamák korán közösségbe kerülnek, baráti kapcsolatok alakulnak ki, a szülés utáni depresszió kikerülhető. Könnyebben megosztjuk a babával kapcsolatos élményeinket, kérdéseinket a csoport tagjaival.
Javasoljuk, hogy légy türelmes a kisbabáddal, ha az első pár alkalommal nyűgösebb az órán. Kell egy kis idő, amíg hozzászokik a helyhez, a hangokhoz, a többi babához. Ha pont az alvási időbe esik a foglalkozás, gyertek akkor is nyugodtan, a baba alhat az óra közben, nem kell felébresztened. Ilyenkor kihasználhatod az alkalmat, hogy többet foglalkozz a saját egészségeddel, fittségeddel.

Mikortól ajánlott?
Kisbabás jóga: 6 hetes kortól 8 hónapos korig (75 perc)
Nagybabás jóga: 8 hónapos kortól 2 éves korig (60 perc)
A két korosztály közötti határ kicsit képlékeny, akkor érdemes csoportot váltanod, ha a baba már nem élvezi a masszázst, és kezd egyre mozgékonyabb lenni (8-10 hónapos kor között).
A kisbabás jógán van babamasszázs is, a nagybabáson már nincs a kicsik mozgékonysága miatt.

Mit hozzak magammal?
Kényelmes ruházatot polifoamot, (párna van), és mindent, ami a babának kell. Plédünk van, de kérjük, terítsétek le minél nagyobb felületen! (A baba alá egy nagyobb törölközőt vagy pelenkát hozz mindenképpen!) Nagybabás jógára kedvenc játékot hozzatok!

Mi történik, ha óra közben van etetési időnk, vagy sír a baba?
Az órák nyitottak, tehát ha szükség van rá, bármikor sétálgathattok egyet a teremben, de nem szükséges kimenni. A konyhában meg tudod melegíteni a cumisüveget. Szoptatni lehet a teremben is vagy az öltözőben. A babát tisztába tenni is bármikor lehet.
Minden óra előtt vagy után vendégünk vagy egy finom teára.

Milyen egyéb lehetőségek vannak?
Online óra
Egyéni óra (házhoz is kimegyek)